mike success story

Vibe Group Story: Mike Spijker

Mike Spijker (30) was één van de eerste drijfkrachten achter het Belgische succesverhaal van Vibe Group. In 2016 startte hij als vierde medewerker in Antwerpen, en nam hij het voortouw in het uitbouwen van databases en netwerken in wat toen het eerste internationale kantoor van Vibe Group was. Nu vier jaar later is Mike Lead Consultant voor het nichemerk Visser & Van Baars, en nog even enthousiast over zijn job als weleer.

Mike voelde tijdens zijn carrière al langer aan dat zijn passie in sales ligt. “Ik werkte voorheen als Marketing and Communication Officer bij een ngo, en heb in die functie ontdekt dat ik een vlotte babbel heb en sterk ben in een verhaal overbrengen.”

Het puzzelstukje ‘recruitment’ viel dan weer op zijn plaats dankzij zijn vriendin Sophie, die ondertussen zijn verloofde is. “Zij werkte in recruitment en haar verhaal inspireerde me. In recruitment verkoop je niet zomaar een product, je helpt echt mensen verder met hun carrière. Mijn motto is sindsdien: “Als mensen tevreden zijn, ben ik tevreden”.”

Al snel volgden er gesprekken met enkele recruitment agencies, maar pas in zijn gesprek met Daniël Visser en Bernd van Baars had Mike een instant klik. Dat kwam vooral door de kernwaarden binnen Vibe Group’s DNA. “Recruitment heeft soms een negatieve bijklank”, zegt Mike. “De opvatting is vaak dat recruiters maar wat cv’s afvuren naar hiring managers en klaar, maar bij Vibe Group is het duidelijk dat kwaliteit voorop staat. Dat merkte ik al snel tijdens alle opleidingen en trainingen die ik kreeg en de brands on vertical aanpak, we willen immers dankzij onze expertise binnen de IT-markt de beste oplossing vinden voor zowel het bedrijf als een werkzoekende.”

“Het was echter niet altijd rozengeur en maneschijn in mijn eerste maanden bij Vibe Group”, vervolgt Mike. “Ik moest immers van nul beginnen. De eerste maanden was het bellen, bellen, en nog eens bellen om die databases uit te breiden. Ik kreeg vaak het deksel op de neus.” Op 9 augustus 2016 had Mike echter zijn allereerste kandidaat geplaatst. “Die datum zal ik nooit vergeten. Het gaf me zo’n kick om na hard labeur eindelijk succes te ervaren. Het was de kickstart die ik nodig had, want toen volgde het ene succes na het andere en dat is niet gestopt.” Ondertussen is Mike één van de beste performers binnen Vibe Group en gepromoveerd tot Lead Consultant.

Het advies dat Mike heeft voor startende consultants is om nooit op te geven en je volledig te smijten. “Ik heb zeker en vast mijn uitdagingen gehad als beginnend consultant. Niet altijd alles loopt meteen van een leien dakje, maar er valt zoveel te leren uit tegenslagen. Een goed inwerktraject van een consultant is 2 à 3 jaar, gun jezelf dan ook die tijd om kennis op te doen en expert te worden. Want het loont zeker en vast de moeite! Ikzelf voel me nog steeds ontzettend trots dat ik het Belgische verhaal van Vibe Group mee heb mogen opbouwen: van een heel klein team van 4 personen zonder een echte kantoorruimte naar een bedrijf van ongeveer 40 medewerkers en 2 kantoren in Antwerpen en Brussel.”

Wat zijn Mike’s ambities momenteel als Lead Consultant? “Binnen Vibe Group kan je kiezen om je meer te richten op business development, research of people management. Ikzelf heb altijd een team willen leiden. Ik haal momenteel veel voldoening uit het begeleiden van mijn teamgenoten en hen te zien groeien in hun carrière.”

Dit was Mike’s success story. Wat wordt die van jou? Solliciteer vandaag nog op een functie die bij jou past!